Tuotekuvan paikkamerkki

Chia de Gracia Kotimainen nokkonen 400g

Varastossa
Toimitusaika: 1 päivä(ä)

Kuvaus

Bostaa hevosesi hyvinvointia ravitsevalla kotimaisella nokkosella! Nokkonen on monipuolinen hivenaine-ja mineraalipommi.

Nokkonen on terveellinen ja erittäin ravinteikas kasvi, joka sisältää runsaasti luonnon vitamiineja, hivenaineita ja mineraaleja. Mikään muu suomalainen kasvi ei sisällä yhtä paljon mineraalisuoloja kuin nokkonen. Nokkosessa on mm. piitä, rautaa, kalsiumia, kaliumia, rikkiä, magnesiumia, magnaania, sinkkiä, kromia, aminohappoja ja C-, B2-, B3-, B5-, K1 -vitamiineja sekä tärkeitä flavonoideja ja lehtivihreää eli klorofylliä. Hevosille erinomainen talvikauden ravintotäydentäjä!

Nokkosesta noin 15 % on hiilihydraatteja, 5,5 % valkuaisaineita, 0,6 % rasvaa ja 2,3 % kivennäissuoloja (Fe, K, Ca, Mg jne.).

Nokkosen ravinteet auttavat kehoa ylläpitämään normaalia vastustuskykyä. Nokkonen toimii erinomaisena rautakuurina ja sen avulla voi tarvittaessa nostaa hevosen hemoglobiiniarvoja, sillä nokkosen sisältämä rauta imeytyy tehokkaasti, eikä ärsytä vatsaa kuten teolliset rautavalmisteet. Nokkonen sisältää luontaisesti myös C-vitamiinia ja foolihappoa, jotka auttavat raudan imeytymisessä.

Nokkonen on diureettinen kasvi, joka ylläpitää kehon normaalia aineenvaihduntaa. Nokkosen ravinteista voi olla apua myös ihon hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Nokkonen sopii hyvin hevosille, joiden nivelet tai jänteet kaipaavat tukea tai kuntoutusta, erityisesti yhdessä ruusunmarjan kanssa.

Annostus:

hevonen 3 rkl - 1,5 dl.

Suositellaan aloitettavaksi pienellä annostuksella määrää vähitellen nostaen yliherkkyysreaktioiden välttämiseksi.

1 dl painaa noin 15 g.


100g kuivattua nokkosta sisältää vitamiineja ja mineraaleja keskimäärin:

natriumia 13 mg, kaliumia 8710 mg, magnesiumia 1118 mg, fosforia 1170 mg, rautaa 57,2 mg, sinkkiä 22,1 mg, jodia 12 µg, seleeniä 3,9 µg, tryptofaania 299 mg, A-vitamiinia RAE 2319 µg, E-vitamiinia 20,8 mg, K-vitamiinia 2503 µg, C-vitamiinia 2275 mg, folaattia 2522 µg, niasiinia 10,4 mg, riboflaviinia (B2) 1,95 mg, tiamiinia (B1) 2,6 mg, karotenoideja 68035 µg


Lue lisää nokkosesta:

Nokkosen käyttötutkimus koirille

Nokkonen on mineraalisuolojen ykkönen

http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=Nokkonen

Saksan lääkintäviranomaisten komissio suosittelee nokkosen versoa ja lehtiä virtsatietulehduksiin. Euroopan maiden kansallisten fytoterapiayhdistysten järjestö ESCOP hyväksyy nokkosen juuren käytön hoidoksi virtsaamisvaivojen hoitoon. Ranskassa nokkosta käytetään myös nivelvaivojen hoidossa.100% kuivattu ja jauhettu nokkonen, ei lisäaineita.